Behang voor een Middeleeuwse sfeer in een restaurant | Wonderwall
  • Gratis verzending
  • Unieke ontwerpen
  • Altijd op maat gemaakt

Behang voor een Middeleeuwse sfeer in een restaurant

De initiatiefnemers van Boetiekhotel en restaurant Broederenklooster in Zutphen wilden in de wijnkelder van hun hotel-restaurant die magische Middeleeuwse sfeer creëren. Door behang aan te brengen met daarop Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, is dat goed gelukt. De gewelven kelder ademt nu een Middeleeuwse sfeer, je waant je er echt in de kloostertijd!

Het laatste Avondmaal – traditioneel op de muur van een kloostereetzaal

Waarom is er gekozen voor Het Laatste Avondmaal? Het Laatste Avondmaal is door vele kunstenaars afgebeeld op schilderijen en hing traditioneel op de muur van een kloostereetzaal. De versie van Leonardo da Vinci is één van de beroemdste muurschilderingen ter wereld. Het is te bewonderen in de voormalige eetzaal van een monnikenklooster in Milaan. De muurschildering laat een scène zien van Het Laatste Avondmaal, zoals beschreven wordt in de Bijbel. Jezus zegt daar tegen zijn apostelen dat er een verrader in hun midden is, zonder te zeggen wie. Meestal werd Het Laatste Avondmaal op dezelfde manier afgebeeld: alle apostelen en Jezus gebroederlijk naast elkaar, en de foute apostel Judas apart. Leonardo da Vinci zette Judas bewust gezellig tussen de andere apostelen in. Dat is toch een veel leuker beeld om naar te kijken tijdens een overheerlijk diner?

Ontwerp je eigen behang of maak gebruik van onze ontwerpservice

Zou jij behang willen hebben met daarop je favoriete foto of schilderij? Ontwerp dan je eigen behang. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een digitale foto van goede kwaliteit. Lukt het niet? Wij kunnen je helpen bij het creëren van jouw eigen unieke behang. Stuur het beeldmateriaal of je idee dan naar onze ontwerpstudio.

Meesterschilder aan de muur

Het Laatste Avondmaal hebben wij op verzoek van het Broederenklooster in Zutphen gemaakt. In onze standaardcollectie vind je ook behang met daarop kunstwerken van meesterschilders, zoals De Nachtwacht, Gezicht op Delft en het Meisje met de parel. Met een meesterwerk op de muur geef je een stukje geschiedenis een mooie plek in je huis waar je uren naar kunt blijven kijken.